Industrilokaler AR

Etapp 1   I   Inflytt Q3 2020   I   250 m2   I   Klart och inflyttat
Etapp 2   I   Inflytt Q3/Q4 2021   I    620 m2   I   Byggstart Q2 2021
PROJEKTINFORMATION:
I indutriområdet AR i Knivsta uppför Walloxstrand två stycken industrifastigheter för uthyrning.

I etapp 1 uppförs en byggnad med en BTA på c:a 250 m2 för både kontorsverksamhet och lager/verkstad.
I denna byggnad kommer Walloxstrand själva ha sitt huvudkontor, men det kommer även att finnas c:a 100 m2 lokalyta att förhyra i form av verkstad och/eller lager. Lokalerna är för tillfället uthyrda till BBCC AB, men de kommer att flytta ut under Q4 2021 så är du intresserad av förhyrning är du varmt välkommen att höra av dig.

I etapp 2 uppförs en byggnad med en BTA på c:a 620 m2.
I denna byggnad kommer det finnas en restaurang i form av hamburgerkedjan Bores, en snickeriverkstad, ett showroom och även 100-150 m2 kontorslokaler.
Byggnaden är fullt uthyrd på långa kontrakt och vi hälsar BBCC AB varmt välkomna till AR och hoppas att restaurangen blir en välbesökt lunchrestaurang i ett område som verkligen saknar just det. Ett bra lätttillgänglit ställe att äta lunch på. I höst är detta ett minne blott så håll utkik för att inte missa öppningshelgen!
Besök gärna Bores hemsida här för ett smakprov på vad som komma skall!

OM BYGGNADERNA:
Dessa byggnaderna är tänka att sticka ut bland de plåt-, betong- och stålbyggnader som uppförs i området och som vanligt när Walloxstrand uppför byggnader så är även dessa byggnader byggda i det enda förnyelsebara byggnadsmaterialet som finns, dvs trä, i stor utsträckning som möjligt.
Stommen, takkonstruktionen, alla väggar, all isolering och i stort sett varje liten detalj som går att bygga i trä är byggd i trä. Det är vårt sett att ta ansvar för miljön och dra vårt strå till stacken mot att kunna uppnå FN:s hårt ställda klimatmål för byggbranschen i Agenda 2030.
Förutom en stor andel trä i själva konstruktionen är taken på byggnaderna gräsbeklädda med sedum åt nordost och på den del som vetter åt sydväst installeras maximerade solcellsanläggningar. Anläggningar som vi anser är lika självklara som handtagen på ytterdörrarna.
De två solcellsanläggningarna genererar sammanlagt en effekt på c:a 56 kW och gör förhoppningsvis att husen kan generera mer energi än vad de kräver.
Win-win som det så vackert heter! 
"Stål och betong växer inte på träd"    
  • Walloxstrand AB
  • info@walloxstrand.se
  • Mejselgatan 21
  • 741 71 Knivsta