Industrilokaler AR

Etapp 1   I   Inflytt Q3 2020   I   c:a 250 m2   I   Klart och inflyttat
Etapp 2   I   Inflytt Q3/Q4 2021   I    c:a 620 m2   I   Klart och inflyttat
PROJEKTINFORMATION:
I indutriområdet AR i Knivsta uppför Walloxstrand två stycken industrifastigheter för uthyrning. Husen byggs i stor utsträckning trä som möjligt och taken spacklas med solceller åt söder och med gröna tak genom sedum åt norr.
Solcellsanläggningarna kommer att generera mer energi än vad byggnaderna gör av med och det är ett sätt för oss att kompensera för våra interna klimatavtryck.
Sedum planterar vi för att låta taken bli en del av den viktiga biologiska mångfalden och förhoppningsvis hittar både fåglar, fjärilar, humlor och andra pollinerare dit.

I etapp 1 uppförs en byggnad med en BTA på c:a 250 m2 för både kontorsverksamhet och lager/verkstad.
I denna byggnad kommer Walloxstrand själva ha sitt huvudkontor, men det kommer även att finnas c:a 100 m2 lokalyta att förhyra i form av verkstad och/eller lager. Lokalerna är för tillfället uthyrda till Hamdam bageri, men är du intresserad är det bara att höra av dig så skriver upp dig på intresselistan.

I etapp 2 uppförs en byggnad med en BTA på c:a 600 m2.
I denna byggnad kommer det finnas en restaurang i form av hamburgerkedjan Bores, en snickeriverkstad, ett showroom och även 100-150 m2 kontorslokaler.
Byggnaden är fullt uthyrd på långa kontrakt och vi hälsar BBCC AB varmt välkomna till AR och hoppas att restaurangen blir en välbesökt lunchrestaurang i ett område som verkligen saknar just det. Bores kommer bli ett bra, lätttillgänglit ställe att äta lunch på och de kommer även att ha öppet kvällstid.
Besök gärna Bores hemsida här för ett smakprov på vad som komma skall!

LITE KURIOSA OM BYGGNADERNA:
Dessa byggnaderna är tänka att sticka ut bland de plåt-, betong- och stålbyggnader som uppförs i området och som vanligt när Walloxstrand uppför byggnader så är även dessa byggnader byggda i det enda förnyelsebara byggnadsmaterialet som finns, dvs trä, i stor utsträckning som möjligt.
Stommen, takkonstruktionen, alla väggar, all isolering och i stort sett varje liten detalj som går att bygga i trä är byggd i trä. Det är vårt sett att ta ansvar för miljön och dra vårt strå till stacken mot att kunna uppnå FN:s hårt ställda klimatmål för byggbranschen i Agenda 2030.
Förutom en stor andel trä i själva konstruktionen är taken på byggnaderna gräsbeklädda med sedum åt nordost och på den del som vetter åt sydväst installeras maximerade solcellsanläggningar. Anläggningar som vi anser är lika självklara som handtagen på ytterdörrarna.
De två solcellsanläggningarna genererar sammanlagt en effekt på c:a 56 kW och gör att husen kommer generera mer energi än vad de förbrukar.
Win-win som det så vackert heter! 

Projekt

Genomförda
"Stål och betong växer inte på träd"    
  • Walloxstrand AB
  • info@walloxstrand.se
  • Mejselgatan 21
  • 741 71 Knivsta